سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معافیت پزشکی تعریق کف دست و پا چیست؟

 

انواع معافیت پزشکی تعریق کف دست و پا

هیپرهیدروز یا تعریق بیش از حد دست و پا، مشکلی شایع در بین مشمولان سربازی است که می‌تواند مانع از انجام وظایف سربازی شود. این مقاله به شما می‌گوید که چگونه با استفاده از معافیت پزشکی تعریق دست و پا (هیپرهیدروز) از سربازی معاف شوید.

آیا عرق دست و پا باعث معافیت میشود؟

یکی از بیماری هایی که با توجه به آن مشمولان از خدمت سربازی معاف می شوند، هیپرهیدروز یا همان تعریق غیر طبیعی بدن می باشد.

?? معافیت پزشکی تعریق کف دست و پا از قوانین و مقررات خاصی پیروی می کند که لازم است مشمولان به اطلاعات دقیق و کاملی در مورد آن دست یابند.

از این رو ما مشاوران مرکز مشاوره آویژه در این مقاله اطلاعات لازم راجع به تعریق کف دست و پا را به مشمولان ارائه داده ایم تا با مطالعه آنها بتوانند روند دریافت این نوع معافیت را به درستی سپری نمایند.

معافیت پزشکی تعریق کف دست و پا

مشمولان برای اینکه بدانند آیا تعریق کف دست معافیت دارد، می بایست اطلاعات مختصری از بیماری تعریق بیش از اندازه به دست بیاورند.

?? تعریق غیر طبیعی به عوامل بسیار زیادی از جمله وراثت، مصرف دارو، ترشح بیش از اندازه هورمون ها، پرکاری تیروئید و …. بستگی دارد.

?? مشمولانی که به بیماری هیپرهیدوز مبتلا هستند در دو گروه تقسیم بندی می شوند که با توجه به آن مشمولان می توانند معافیت های دائم، موقت و معاف از رزم را دریافت کنند.

هیپرهیدروز را می‌توان براساس این موارد طبقه‌بندی کرد:

  1. موقعیت آناتومیک : زیربغل ، کف دست، کف پا

اگر تعریق زیاد در دست ها، پاها یا ناحیه زیر بغل مشکل ایجاد کند، به آن هیپر هیدروز اولیه یا کانونی گفته می شود. هیپرهیدروز اولیه 2 تا 3 درصد مردم را دچار خود می کند، با وجود این کمتر از 40 درصد این افراد پیگیر درمان خود هستند.

در بیشتر موارد علتی برای تعریق در ناحیه کف دست و پا پیدا نمی شود و بنظر می رسد که زمینه ارثی داشته باشد.

  1. محرک زمینه ای یا منشاء عصبی: ممکن است به دلایل هیجانی، مسمومیت دارویی، بیماری و … تعریق در بدن افراد شدت پیدا کند.

اگر تعریق زیاد، به علت یک بیماری باشد به آن هیپرهیدروز ثانویه می گویند. در این نوع تعریق ممکن است فقط ناحیه محدودی از بدن یا تمام بدن دچار تعریق شدید شوند.

در دریافت معافیت پزشکی تعریق کردن بدن این نکته بسیار حائز اهمیت است که با توجه شدت و نوع بیماری ممکن است معافیتی که به مشمول تعلق می گیرد انواع مختلفی داشته باشد.

تعریق کف دست یا پا نوع اولیه هیپرهیدوز است که در ادامه نوع معافیتی که به آن اختصاص پیدا می کند توضیح داده خواهد شد.

انواع معافیت پزشکی تعریق کف دست و پا

با توجه به نوع و میزان شدت بیماری، ممکن است سطح توانایی فرد برای انجام کارها متفاوت باشد. به همین دلیل سازمان نظام وظیفه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را از نظر وضعیت جسمی و روانی به چهار دسته زیر تقسیم کرده است:

  1. کسانی که از نظر جسمی و روانی سالم و قادر به انجام خدمت هستند.
  2. کسانی که به علت نقص عضو و یا ابتلا به بیماری از سلامتی کامل برخوردار نبوده اما قادر به انجام خدمت در امور غیر رزمی می باشند.
  3. کسانی که به علت عدم رشد یا ابتلا به بیماری موقتاً قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند.
  4. مشمولانی که به علت نقص عضو یا ابتلا به بیماری جسمی و یا روانی به طور دائم قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند.

معافیت پزشکی تعریق بدن از جمله انواع معافیت پزشکی بیماری های پوستی و بافت زیر پوست است.

برای تعریق بدن با توجه به شرایط مشمول، معافیت به صورت زیر است و او می تواند با توجه به شرایطی که دارد، برای معافیت پزشکی تعریق بدن اقدام نماید.

مشمولان می توانند با مطالعه مقاله انواع معافیت ها اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل نمایند.

تعریق کف دست و پا کدام نوع معافیت را دریافت می کند؟

طبق آخرین شرایط و ضوابط موجود در قانون نظام وظیفه، معافیت تعریق بدن در بخش بیماری های پوست و بافت های زیر پوست قرار دارد.

نوع معافیتی که برای مشمولانی که کف دست یا پای آنها به شدت عرق می کنند، در نظر گرفته شده است، معافیت از خدمات رزمی می باشد.

البته برای دریافت معافیت تعریق کف دست مشمولان می بایست شرایطی داشته باشند تا بتوانند از خدمات رزمی معاف شوند.

شرایط دریافت معافیت از رزم تعریق کف دست

برخی از بیماری ها از جمله تعریق بدن به گونه ای هستند که توان بدنی و جسمی افراد را کاهش می دهند. به همین دلیل این افراد توانایی انجام کارهای سنگین و قرار گیری در شرایط سخت را ندارند.

? سازمان نظام وظیفه با در نظر گرفتن شرایط جسمی این افراد نوعی از معافیت به نام معافیت از خدمات رزمی که به اختصار معاف از رزم می گوییم اختصاص داده است.

در نتیجه در دوران سربازی افراد دارای شرایط معافیت از رزم بیماری تعریق کف دست، از انجام برخی امور سنگین رزمی، هم چون رژه های گروهی، اردوهای دوره ای مختلف، حمل اسلحه، دوره های نگهبانی و … معاف خواهند بود.

مشمولانی که به دلیل بیماری تعریق بیش از اندازه در بدن معافیت از خدمات رزمی را دریافت نموده اند، به خدمت در امور اداری و غیر نظامی مشغول خواهند شد.

شرایط دریافت معافیت از خدمات رزمی تعریق کف دست در جدول زیر درج شده است.

دسته بیماری نام بیماری شرایط بیماری نوع معافیت امکان بررسی معافیت حین تحصیل
بیماری های پوست و بافت های زیر پوست عرق کردن بدن هیپرئیدروز(عرق کردن کف یک یا دو دست و یا کف یک یا دو پا ) شدید (بنحویکه در دمای معمول اتاق بعد از شستن و خشک کردن دستها یا پاها بعداز مدت 5 دقیقه کف دستها یا پاها کاملاً خیس شود) معاف از خدمات رزمی خیر

توجه داشته باشید که کارت پایان خدمت وظیفه عمومی، عموماً در زمان صلح می باشد و در صورت نیاز از آن ها در امور رزمی بهره گرفته خواهد شد، اما سربازان معاف از رزم از این امتیاز برخوردار می باشند که بعد از پایان خدمت سربازی، از آن ها در امور رزمی استفاده نخواهد شد.

مراحل دریافت معافیت پزشکی تعریق بدن

برای دریافت معافیت پزشکی تعرق کف دست، ابتدا باید بیماری های اعلام شده از طرف نظام وظیفه را به طور کلی مرور نمایید.

اگر شما اطلاعات کاملی از بیماری هایی که معافیت سربازی می گیرند داشته باشید، می توانید با انجام اقدامات به موقع از خدمت سربازی معاف شوید.

بهتر است تا مشمولان پس از کسب اطلاعات لازم در مورد نوع معافیت تعریق کف دست یا پا، از چگونگی دریافت این نوع معافیت مطلع شوند.

مشمولان می توانند با انجام مراحل زیر برای دریافت معافیت پزشکی تعریق کف دست یا پا اقدام کنند.

?? دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به منظور تنظیم و تکمیل مدارک مورد نیاز دریافت نمایید.

?? قبل از مراجعه به پزشک معاینه کننده اولیه، باید ابتدا برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در پشت برگ معاینه اولیه قرار دارد، به دقت تکمیل نمایید تا در هنگام مراجعه به پزشک معاینه کننده آن را به او ارائه نمایند.

?? به یکی از پزشکان معاین اولیه مراجعه کنید و برگه معاینه را توسط پزشک تکمیل نمایید. (شما می توانید آدرس پزشکان معاینه کننده را از دفاتر پلیس +10 دریافت کنید.)

?? در این مرحله درخواست دریافت معافیت مشمولان در سیستم ثبت شده و پس از تایید مدارک به مشمولان بازگردانده خواهد شد.

?? به همراه داشتن این مدارک برای ارائه به شورای پزشکی ضروری است.

?? برگه معرفی به بیمارستان از طریق پست به آدرس شما ارسال می گردد. ذکر این نکته ضروری است که مشمولانی که دارای نقص عضو یا بیماری های قابل مشاهده می باشند نیازی به مراجعه به بیمارستان نخواهند داشت.

?? جهت انجام معاینات تخصصی به بیمارستان مراجعه نمایید.

??جوابیه بیمارستان (‌نظریه تخصصی) به حوزه رسیدگی کننده ارسال می گردد.

?? دعوتنامه به صورت پیامکی جهت حضور در شورای پزشکی ارسال می شود.

?? جلسه شورای پزشکی برگزار می گردد.

برای اطلاع بیشتر ممکن است این مقاله برای شما کاربردی باشد: استعلام وضعیت نظام وظیفه

مراحل تایید بیماری جهت دریافت معافیت پزشکی تعریق بدن چیست؟

برای اینکه بیماری شما توسط نظام وظیفه تأیید شود، باید طی چند مرحله به پزشکان مورد تأیید نظام وظیفه مراجعه کنید و معاینات مورد نیاز برای دریافت معافیت تعریق کف دست را انجام دهید.

به طور خلاصه می توانیم مراحل تأیید بیماری جهت دریافت معافیت پزشکی تعریق کف دست یا پا را به این صورت بیان کنیم:

مرحله اول: تایید بیماری تعریق دست توسط پزشک اولیه

مرحله دوم: تایید بیماری تعریق کف دست توسط شورای پزشکی بیمارستان

مرحله سوم: تایید بیماری تعریق کف دست توسط شورای پزشکی وظیفه عمومی

مراحل تایید بیماری تعریق کف دست یا پا
پزشک اولیه مرحله اول
شورای پزشکی بیمارستان مرحله دوم
شورای پزشکی وظیفه عمومی مرحله سوم

توجه داشته باشید که به همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار و یا کارت ملی جهت شرکت در شورای پزشکی الزامی است.

نکاتی در مورد معافیت تعریق کف دست یا پا

?? طبق قوانین نظام وظیفه مشمولانی که در سیر رسیدگی پزشکی قرار دارند مجاز به انصراف از درخواست معافیت پزشکی نیستند و رأی شورای پزشکی نظام وظیفه در خصوص آنان ملاک عمل می باشد.

?? اظهار نظر در مورد معافیت پزشکی مشمولین توسط سه نفر پزشک نیروهای مسلح در هر شهرستان صورت می‌گیرد و رأی اکثریت این پزشکان معتبر است.

?? اگر زمانی که برای معاینات تخصصی به مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارستان های نیروهای مسلح معرفی می شوید، ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنید، پس از تعیین تکلیف به خدمت اعزام خواهید شد.

?? چنانچه مشمولان می خواهند معافیت تعریق کف دست و پا را دریافت نمایند، می بایست در فرصت مناسب اقدامات آن را انجام دهند.

?? اگر مشمولی پس از ثبت درخواست معافیت پزشکی برای شرکت در جلسات شورای پزشکی اهمال کاری نماید مشکلاتی نظیر ثبت غیبت سربازی در پرونده نظام وظیفه او بوجود می آید.

?? پس از بررسی های لازم توسط کمیسیون پزشکی، اگر معافیت دائم برای مشمولان در نظر گرفته شود برای آنها کارت معافیت سربازی صادر می گردد.

?? اما اگر به مشمولان معافیت از خدمات رزمی داده شود، می بایست برگه اماده به خدمت سربازی خود را از مراکز پلیس+10 دریافت نمایند.

مشاوره نظام وظیفه